Från den ena höjdpunkten till den andra – Toscana dag 7:1 (#blogg100)

20140527-200723.jpg
Den sista vandringen i Toscana sommaren 2009 bjöd nog på den vackraste vandringen på hela veckan. Vi började i Montefollonico, en muromgiven stad på en hög höjd. Målet var Montepuliciano, den högst belägna staden i Toscana. Vi gick från en liten pilgrimskyrka precis utanför muren i Montefollonico till det arkitektoniska mästerverket San Biagio utanför Montepuliciano. Vägen dit gick via en vacker dal kantad av vinodlingar, olivlundar och öppna fält. Först var det nerför, sedan relativt plant och till slut brant uppför. Det i kombination med starkt solsken gjorde vandringen väl så utmanande som den i bergen vid Carrara. Det var skönt att söka upp skuggan när vi nådde fram till San Biagio och veckans sista picniclunch.
Här nedan följer ett urval av bilder från den avslutande vandringen och det goda toscanska vinet som väntade vid lunchen. Det var en härlig avslutning på en fin vandringsvecka.

20140527-210400.jpg

Detta är ett inlägg dag 88 i utmaningen #blogg100. Det handlar om strövtåg i Rom och vandringar i Toscana 2009.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s