Italienskt gardenparty – Toscana dag 6:4 (#blogg100)

20140526-224254.jpg
Den sjätte dagen av vandringen i Toscana avslutades med en stor överraskningsfest. Vårt hotell i Lunata utanför Lucca var en gammal herrgård som precis genomgått en stor renovering. Just den här kvällen hade man en stor invigningsfest med specialinbjudna gäster från området runt byn.
Hela vandringsgruppen bjöds in till festen i hotellträdgården. Det var ett sätt att hantera att vi inte skulle bli störda av festen, men också en trevlig gest mot oss som gäster.
Ingen av oss hade packat ner kläder för ett italienskt gardenparty. I vår packning fanns vandringssandaler och bekväma vandringsbyxor. De italienska gästerna kom i guldlamé och eleganta högklackade skor.

20140526-225148.jpg
Utöver gästerna fanns också artister som vimlade runt i trädgården. En trollkarl förgyllde kvällen med sina trick medan de kvinnliga kollegorna gled runt och skapade uppmärksamhet. Ja tänk vad omgivningar samt kläder och skor kan göra för att skapa ett särskilt intryck.

20140526-230635.jpg
Runt om i trädgården fanns bord under parasoller med mat och dryck. Där var lokala vinter och Toscanska maträtter. Det var riktigt synd att vi skulle äta middag på en restaurang i närheten. Det hade räckt att mingla i hotellträdgården. Men när vi kom tillbaka från restaurangen pågick festen för fullt och den som ville fortsätta festa var det bara att ansluta.

20140526-225905.jpg

Detta är ett inlägg dag 87 i utmaningen #blogg100. Det handlar om strövtåg i Rom och vandringar i Toscana 2009.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s