Hantverkskooperativ ger försörjning (Kenya dag 13:4)

20130313-215132.jpg
I Kenya finns många duktiga träsnidare. Vid stadsturen i Mombasa i januari 2012 fick vi chans att titta närmare på arbetena på ett hantverkskooperativ. Bland det första vi såg var den stora elefantskulpturen på bilden ovan. Den såg nästan verklig ut vid en hastig titt.
20130313-215648.jpg
Det var som i en liten by av skyddande trä- och plåttak som hantverkarna hade sina verkstäder. Sida vid sida arbete de för att skapa sina figurer. Själva kooperativet fungerar så att det görs gemensamma inköp av material att arbeta med. De som arbetar i kooperativet har fri tillgång till material. Varje hantverkare har ett eget nummer om noteras på respektive alster. Träsakerna säljs sedan i en gemensam butik. En viss del av intäkten går till den som gjort jobbet och den andra delen av intäkten används för att köpa in nya material.
Men jag undrar vad Arbetsmiljöverket skulle sagt vid en inspektion. Obekväma arbetsställningar och bristfällig skyddsutrustning. Eller vad sägs om arbeta barfota när man använder stora yxor och skarpa knivar.
20130313-215852.jpg

Detta är ett inlägg dag 54 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s