Varför besökte vi hindutemplet? (Kenya dag 13:3)

20130313-214451.jpg
Inte långt från de välkända bågarna Ivory Tusks i Mombasa ligger ett hindutempel, ”Shree Cutch Satsang Swaminarayan Temple”. Det står på programmet på de flesta rundturer i Mombasa. Vi stannar alla och tittar på de skräckinjagande bilderna på väggarna och de olika hinduiska symbolerna.
På den ena kortväggen finns något som jag uppfattar som ett altare. Runt den här bakre den går ett antal kvinnor varv efter varv medan var och en också säger en monoton text.

20130313-214522.jpg

20130313-214533.jpg
Men i Kenya är över 80% av befolkningen kristna och dryga 10% muslimer. Mindre än en procent är hinduer. Såvarför besöka ett hinduiskt tempel? Det är i alla fall en fråga jag ställer mig, i synnerhet som vi inte besöker någon annan religiös byggnad, frånsett att vi tittar utifrån på en gammal minaret. Skälet är mycket praktiskt. Här finns bra och rena toaletter att besöka efter bussresan och färjturen från sydkusten. Det är ju inte alltid lätt att finna för stora grupper.

Detta är ett inlägg dag 53 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s