Glada elefanter (Kenya dag 6:3)

20130225-214405.jpg
I Amboseli var elefanterna gråa, men när vi kom till Tsavo East såg vi bara röda elefanter. Nu var de inte röda på riktigt, utan hade själva bytt färg genom att täcka sig med ett lager av den röda jorden till skydd från insektsangrepp. Det skyddande jordlagret fick de förnya så fort de varit och svalkat sig i något vattenhål.
Precis nedanför lodgen i Tsavo East fanns ett vattenhål som lockade till sig elefanterna. De såg nöjda ut när de klev i vattnet. Men när de svalkat sig gällde det att snabbt återställa lagret av röd jord på huden.

20130225-215028.jpg
På eftermiddagen gjorde vi en första gamedrive i området. Det var då vi såg en grupp elefanter med några relativt små ungar. De fullvuxna djuren bildade en skyddande mur runt den minsta. Inte ens när de korsade vägbanan lyckades vi se hela ungen. ”Elefanterna har trafikskola” har jag kallat motivet när jag publicerade bilden på Flickr för ett år sedan.

Detta är ett inlägg dag 34 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s