Skye en ö i solen – Skottland dag 4:1 (#blogg100)

20140323-194043.jpg
Hamnen i Mallaig är förvånansvärt liten men fylld av fiskebåtar och segelbåtar. Därifrån går också en bilfärja till Armadale på Skye. Det är ingen rusning till första turen den här julimorgonen och det är gott om plats på soldäcken. I det bländande solskenet kunde vi också se bort till Eigg där vi vandrat dagen innan.

20140323-194956.jpg
När vi sedan närmade oss Armadale på Skye var det svårt att tänka sig att där var ett färjeläge nedanför skogssluttning. Men det behövs ju inte mer än en brygga och ramp för att lägga till och kunna köra av och på färjan.

20140323-195818.jpg
Det här var andra gången som jag kom till Skye den här vägen och det är något visst att möta ön från de ganska glest befolkade södra delarna. Här bjuder landskapet på ett skådespel av sjöar och vacker natur. En skön miljö att färdas igenom på väg till veckans längsta vandring.
Medan vi färdas igenom det skotska landskapet så slås jag av det märkliga att jag möts av strålande sol på Skye, precis som när jag var där 1999. Skiner alltid solen på Skye? Nej, men jag lyckas tydligen pricka i de sommarveckor då vädret visar sig från sin bästa sida.

Detta är ett inlägg dag 23 i utmaningen #blogg100.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skye en ö i solen – Skottland dag 4:1 (#blogg100)

  1. barabrittiskt skriver:

    Åh det finns så mycket kvar att se i Skottland…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s