På väg upp i dimman på den smala, kurviga vägen (#blogg100 dag 48)

Det var tät trafik på väg upp till passet Kamba La på 4794 meters höjd.

 Det blev en mycket obehaglig resa upp till passet Kamba La på 4794 meters höjd. Vägen var smal, kurvig och brant. Dessutom var det Regn och kraftig dimma så alla körde med varningsljus för att synas. Det var mycket trafik och föraren av den jeep jag satt i envisades med att hela tiden köra om framförvarande bilar i det mötande körfältet. Flera gånger fick han pressa sig in i vårt körfält på grund av mötande trafik. Både jag och mina medpassagerare protesterade mot både hastigheten och omkörningarna, men föraren bara skrattade åt oss och verkade bara bli mer våghalsig. Men det är klart att jeepen hade mycket kraftigare motor än en del små bilar vi passerade och den hade dessutom fyrhjulsdrift. 

Dimma och skymd sikt, men vi är ändå på väg att köra om jeepen framför.

 På sätt och vis var det bra att det var dimma så vi inte riktigt uppfattade hur branta stupen var i vägkanten. Regnet och dimman gjorde att rutorna immade igen och sikten försämrades ännu mer. Då försökte han köra om på den kurviga vägen samtidigt som han torkade imma från vindrutan. Jag satt i passagerarsätet fram och lyckades ta över trasan och tog på mig uppgiften att hålla sikten fri medan mina medresenärer i baksätet höll i sig så gott de kunde.

Samtidigt som det gick fort uppför så kom vi upp på allt högre höjd. När vi äntligen nådde passet på 4794 meters höjd regnade det och sikten var inte den bästa. Men vi var i alla fall uppe!

Detta är ett inlägg dag 48 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.


Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s