Varför hade inte alla tankat? (#blogg100 dag 47)

På väg från Lhasa mot den tibetanska högplatån.

Efter ett par lugna och soliga dagar var det dags att lämna Lhasa och ge oss ut med jeep på den tibetanska högplatå. Vi fördelades i de olika jeeparna och hade lång resdag framför oss. Innan vi lämnade Lhasa inhandlades  lådor med dricksvatten på flaskor. Det är viktigt att dricka mycket när man vistas på hög höjd.

Det gick ganska snabbt att komma ut ur centrala Lhasa. Vi passerade tågstationen som vi anlänt till för bara några dagar sedan. Dagen började på breda, nya vägar samt fina tunnlar genom bergen. Men runt omkring oss låg en tjock dimma som skymde de omgivande bergen. 

Vi har knappt kommit ut på den stora vägen förrän föraren stannar och tankar bilen.

 Precis när man kände att nu är vi på väg så är det dags att köra in på en bensinstation. Två eller tre av jeepar måste tanka, medan övriga bilar får vänta vid vägkanten bortanför bensinstationen. Det visar sig vara ett obegripligt kösystem och inget vet när personalen ska ta sig tid och tanka vår jeep. Våra förare visar allt mer irritation och själva sitter vi still i jeepen och väntar. Det tar över en halvtimma att få någon att tanka vår jeep.

En bilkö vid en av alla kontrollpunkter där förarna måste visa körkort och vårt gruppvisum.

Efteråt undrar både jag och andra: varför var inte jeepen tankad redan innan förarna hämtade oss. Hälften av fordonen var körklara och preparerade, men hälften behövde tankas innan vi ens kommit iväg ordentligt. Men det kanske var min västerländska brist på tålamod som gjorde sig gällande.

 

Detta är ett inlägg dag 47 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.


Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s