Mattor och andra souvenirer (#blogg100 dag 45)

En vacker matta i vävstolen.

Har ni tänkt på hur ofta det finns demonstration av hantverk i kombination med en särskild affär för turister. Är det i länder där prutningen hör till kulturen så har ofta butiken så kallade fasta priser. Lhasa i Tibet var inget undantag. Efter besöket vid Potalapalatset och på torget med samma namn så styrde vi stegen tillbaka förbi porten till Lhasa. Vid sidan av den strida strömmen av människor som gjorde sin vandring, kora, runt palatset fanns just det återkommande konceptet hantverk och försäljning. 

Det är många färger som behövs till ullen.

 I Tibet liksom i flera av länderna runt Himalaya så är man duktiga på att göra vackra mattor i framför allt ull. Vi fick se några mindre mattor som höll på att knytas. Den lokala guiden visade också prover på hur man färjar ullen för att få fram de rätta nyanserna till de vackra mönstren.

Hantverk i Tibet.

Efteråt i butiken fanns det mattor, konst och smycken att handla. Även jag som inte gillar shopping kom ut med ett halsband och några armband. Lite souvenirer att ha med hem.

Detta är ett inlägg dag 45 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.


Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s