Rökelse vid trottoaren (#blogg100 dag 43)

Många stannar för att slänga örter och växtdelar på eldstaden.

 När vi kom ut från Potalapalatset i Lhasa hade strömmen av människor som gick runt palatset ökat. Det låg en tät rök över trottoaren utanför palatsmuren

Precis utanför utgången var det försäljning av material som besökarna köpte för att sedan slänga i eldstäder som fanns vid muren. Det var örter och andra torkade växtdelar. När de slängt sina bidrag på elden fortsatte tibetanerna vandringen, koran, runt palatset.  

Det är många som säljer material vid trottoarkanten utanför Potalapalatset.

Vi följde strömmen runt palatset för att ta oss till Potala square, där man har en bra vy för bilder på palatset. Där ska vi också återse vår reseledare. Det var vår tibetanske lokalguide som hade visat oss runt i palatset. Vår egen reseledare avstod att följa med för att vi skulle slippa dela upp vår grupp, man fick nämligen inte vara fler än 16 i gruppen utöver lokalguidén när vi gick runt i Potalapalatset.

Detta är ett inlägg dag 43 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.


Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s