En regnig morgon (#blogg100 dag 41)

 

En regnig morgon utanför Potalapalatset.

 Efter två dagar med strålande solsken var det dags för en regnig morgon i Lhasa. Flera av mina medresenärer hade med sig paraply för att använda som solskydd, precis som många av dem vi mötte. Men när vi väntade utanför Potalapalatset så kom de till sin rätta användning. Några lyckades också få handla regnskydd i de halvöppna butikerna. Själv ställde jag mig under ett skyddande träd.

 

Paraplyer skyddar mot både regn och sol.

 Besöket i Potalapalatset var helt styrt av de kinesiska myndigheterna. Det vill säga att de bestämde vilken dag och vilken tid gruppen skulle få göra sitt besök. I vårt program stod att vi skulle besöka palatset den första dagen i Tibt och om jag minns rätt på eftermiddagen. Nu blev det den tredje och sista dagen i Lhasa och dessutom tidigt på morgonen. Egentligen var det bra. Vi fick mer tid att anpassa oss till Lhasa och höjden. Vi hann vila upp oss och det var svalare på morgonen än en solig eftermiddag. Dessutom var det inte så mycket folk i farten. Men en strid ström påbörjade dagens kora, vandringen runt palatset medan vi stod och väntade. Så det blev tillfälle att studera vimlet.

 

Detta är ett inlägg dag 41 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.

 

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s