300 meters stigning tog på krafterna (#blogg100 dag 35)

Hemma hade det varit en lätt backe, men i Lhasa gällde det att gå långsamt så att krafterna skulle räcka.

Den  här andra dagen i Lhasa blev det också tillfälle att sträcka extra på benen vid besöket vid Drepungklostret. I alla kloster finns flera rundor, så kallad kora, som många buddhister gör. Det är dels vandringen medsols inne i tempelbyggnader och dels vandringar utanför runt om klosterområdet. 

Vid Drepungklostret tog vi oss tid att göra en kora, vandring runt hela klosterområdet. Det var en höjdskillnad på 300 meter mellan parkeringen och högsta punkten på stigen ovanför klostret. Det såg inte mycket ut när vi började gå uppför, men det gällde att ta det lugnt för man blev snabbt andfådd.

 

Den vackra utsikten fångad med min gamla iPhone 3GS

 

En stor sten täckt av jaksmör och pengar.

  Promenaden runt klostret bjöd på en fantastisk utsikt både över klostret och över bergen som omger dalgången där Lhasa ligger. Men där fanns också platser att stannar upp och reflektera. Många buddhister offrar jaksmör och pengar när de gör sin kora. 

Det är branta omgivningar runt Drepungklostret.

 När vi passerat högsta punkten och var på väg ner igen fick vi en känsla hur brant det var. Sista delen av vägen gick vi på landsvägen där man till och med skyltade om att det var brant.

Detta är ett inlägg dag 35 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.


Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s