Hur hittar man något till matsäcken? (#blogg100 dag 20)Fåglar och kött säljs sida vid sida om fisken på matmarknaden.Under eftermiddagen i Xining var det meningen att vi skulle köpa med oss lite matsäck till den långa tågresan från Xining till Lhasa. Det var inte lätt att hitta några matavdelningar på varuhusen. Det var mest klädbutiker i kvarten som vi rörde oss i. Däremot hittade vi flera matmarknader, även om de inte hade något passande till tågresan.En säck med grodor.

Vi började på en marknad med kött och fisk. Det var många överraskningar för oss västerlänningar som väntade i lådor, burar och på diskarna. Krälande kräftor är inte så exotiskt, men en hel säck med stora levande grodor fick en och annan att reagera. Det var spännande att gå runt bland butikerna och se på hur varorna styckades och hanterades.Spännande frukter vid trottoarkanten.

Några kvarter bort hittade vi en grönsaks- och fruktmarknad. Men här fanns inga bodar och diskar för varorna, utan försäljarna visade upp sina varor direkt på trottoaren vid sidan av rännstenen. Det kändes inte som det här var något för känsliga turistmagar.Frukt och grönsaker såldes vid trottoarkanten.Det var först efter den tidiga middagen som vi lyckades hitta en liten kvartersbutik vars hyllor vi nästan tömde. Vatten, nudlar, kex, chips och toapapper fyllde snabbt våra kassar. Själv tillhörde jag dem som köpte med mig flera liter vatten för att få i mig mycket vätska under den dygnslånga tågresan till Tibet.

Detta är ett inlägg dag 20 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s