Alla kör ut i korsningen i Xining (#blogg100 dag 19)

Vad hjälper trafikljus när alla kör ut i korsningen.

Efter Beijing (Peking) kunde Xining kännas som en småstad trots sina cirka två miljoner invånare. Men även om det var en relativt liten stad i Kina så var här trafikkaos och ibland undrade man hur bilisterna skulle tas sig fram i gatukorsningarna. Det verkade som om alla körde ut i mitt i korsningarna och sedan blockerades hela trafiksituationen där ingen kom framåt.

Mitt uppe bland alla moderna bilar fanns också de gamla klassiska trehjuliga cyklarna, oftast fullastade. På något sätt tog de sig fram mellan ilskna bilister och stora bussar.

Som fotgängare gällde det att hålla sig undan för trafiken och välja gångbroar eller ljusreglerade övergångsställen om man behövde passera huvudgatan genom centrum. Men det var inte mycket plats att gå på vid sidan av huvudgatan eftersom trottoarerna förvandlats till parkeringsplatser.En klassisk cykel mitt i rusningstrafiken.Ibland undrar jag hur mycket som ryms på lastflaket.Detta är ett inlägg dag 19 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014. 

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s