Resans första konditionstest var på muren (#blogg100 dag 7)

Den stora muren – The Great Wall of China – ett av världens turistattraktioner.

Redan första morgonen i Kina bjöd på en rejäl utmaning, den kinesiska muren. Man säger muren fast det handlar om olika murar från olika tidsperioder och gjorda med olika byggnadstekniker. Även om det funnits murar sedan långt före Kristi födelse så har den mur vi ser idag sitt ursprung på 1500-talet. Den liksom sina föregångare har byggts för försvar och hålla borta anfall från norr.

När vi lämnade hotellet på morgonen hade vi ett par timmars bussresa framför oss innan vi äntligen nådde en av de platser där man kan komma upp på muren. Det fanns två vägval redan från början; den ”lätta” vägen som de flesta turister väljer och en väg som ansågs vara svårare på grund av att den var brantare. De flesta av oss valde åndå den som ansågs svårare, för att undvika trängseln på muren. För åt ena hållet är det fullt med folk och rent av köbildning. Även åt andra hållet kan det var mycket människor men ändå inte samma trängsel.

Det är brantare än man kan tro när man ser muren på avstånd och med en stekande sol dessutom, så krävs det åtskilliga pauser och mycket vatten när man tar sig upp för den slingrande muren. När man når de höga vakttornen så ser man hur muren fortsätter att slingra fram i det böljande landskapet. 

Om vägen uppåt var krävande så var det minst lika krävande att vandra tillbaka ner för muren. Det blev ett rejält träningspass den här förmiddagen.Det var skönt att pusta ut uppe på Kinesiska muren.Vägen tillbaka ner för muren kändes nästan ännu brantare.Detta är ett inlägg dag 7 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s