Mellanlandning (#blogg100 dag 3)

Tänk hur olika flygplatser kan vara. En del är kaotiska och fyllda av ljud. En del är stora och svåra att hitta på. Andra är små och tysta. En del har ett sort utbud för resenärerna och andra har ingenting. På vissa flygplatser vill man helst slippa att mellanlanda på grund av det kaos som råder.

En flygplats som verkligen överraskat mig var Doha i Qatar. Vi mellanlandade där på vägen från Köpenhamn till Beijing (Peking). På utresan hade vi bara ett par timmar på flygplatsen, men hann ändå upptäcka möjligheterna att fördriva tiden.

  • Massor av märkesbutiker och restauranger
  • Lekytor för barn 
  • Flera stationer med lånedatorer (Apple) som man fick låna gratis 
  • Fritt wifi
  • Gott om sittplatser
  • Särskilda soffgrupper för barnfamiljer
  • Tysta avdelningar med vilstolar

Dessutom lär det finnas Spa, hotell, gym m.m.

Trots en ständig ström av resenärer var det väldigt tyst och lugnt på hela flygplatsen. En märklig upplevelse med en så tyst miljö på en så stor flygplats. Detta var ännu mer märkbart när vi återvände från Nepal och mellanlandade på vägen till Europa. Då hade vi ännu längre tid att vänta och behov av förströelse eller vila.

Efteråt har jag funderat på om man intervjuat resenärer för att höra vad som behövs när man måste vänta länge på en flygplats. Det var i alla fall många saker som jag skulle önska som fanns där, inte minst lugn och ro samt bekväma möbler.En skulptur mitt på flygplatsen i Doha är också till för lek.Detta är ett inlägg dag 3 i utmaningen #blogg100. Det är ett av flera från en resa till Kina, Tibet och Nepal sommaren 2014.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Konst, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s