Staden med de vackra tornen – Toscana dag 4:3 (#blogg100)

San Gimignano är en typisk medeltida Toscansk stad med en skyddande mur och ett stort antal torn. Numera finns det 14 torn kvar, men det lär ha funnits 72 st. De har varit både försvarsanläggningar och bostäder.
San Gimignano är betydligt större än Monteriggioni som vi besökt dagen innan. Här är också mer gränder, mer affärsverksamhet och mer turister. Staden kan även stoltsera med en utmärkelse om att ha världens bästa glass, eller i alla fall en världsmästare i att göra glass
Det som fångade mig extra i San Gimignano var målningarna i kyrkan Collegiata di Santa Maria Assunta. Det var relativt hög entré (fyra euro?) för att få besöka kyrkan men vi hade fått tips om att freskerna var väl värda att se. Hela kyrkan är fylld av fantastiska målningarna i två serier. Den ena serien är motiv från Skapelseberättelsen i gamla testamentet och den andra skildrar Jesu liv från nya testamentet. Tyvärr fick man inte fotografera i kyrkorummet. Men målningarna finns dokumenterade på Wikipedia.
Dessutom var det färre turister i kyrkan än ute på gatorna. Så det var rofyllt att strosa under de svala valven och titta på målningarna.

20140518-223645.jpg

Detta är ett inlägg dag 80 i utmaningen #blogg100. Det handlar om strövtåg i Rom och vandringar i Toscana 2009.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s