Vi vandrade på kullarna runt staden – Toscana dag 3:1 (#blogg100)

20140515-230341.jpg
Den andra vandringsdagen på resan i Toscana 2009 blev just en sådan dag som norrmännen beskrivit för mig. Vi gick uppe på kullarna ovanför staden vi skulle till. Här och där kunde vi skymta murar och torn på avstånd. Monteriggioni,som byggdes i början av 1200-talet för att skydda Siena från anfall från Florens. Men större delen av tiden rörde vi oss på höjderna runt staden och kunde undvika den kuperade terrängen.
Själva vandringen startade utanför Santa Colomba. Redan på den första skogsstigen kunde vi se spår av vildsvin och höra dovhjortar. Via stigar och små grusvägar tog vi oss fram i det vackra landskapet. Omgivna av skog och natur kändes det som vi var långt från turisternas Toscana.
De här dagarna i slutet av juni steg temperaturen snabbt och när det var dags för lunch valde vi alla att uppsöka skugga.

20140515-231622.jpg
När vi slutligen närmade oss Monteriggioni, efter cirka 12 km vandring, så kom vi ner i områden med odlingar, olivträd, vinrankor med mera.

20140515-232035.jpg

Detta är ett inlägg dag 76 i utmaningen #blogg100. Det handlar om strövtåg i Rom och vandringar i Toscana 2009.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s