Bara främlingslegionen stoppar vandringen utmed vattnet (#blogg100)

20140430-222809.jpg
En lätt vandring i närheten Calvi är att följa kusten utmed Calvibukten. Där finns en enkel led som en slingrande stig över sanddyner och klippor.
Enklast är att ta tåget från Calvi (eller I’lle Rousse) till St Ambroggio eller Cocoody Village och därifrån promenera till Calvi.
Där finns väl upptrampade stigar i maquisen, de lågväxande buskarna som täcker stora områden. Men även på klippor och bergknallar är det lätt att finna vägen.
20140430-230501.jpg
Den här vandringen ger också en inblick i hur korsikanerna värnat om tillgången till strandlinjen. Man passerar en del villor som försökt att inhägna sin tomt hela vägen till vattnet, men där någon flyttat järnkättingar och gränsen så att alla kan fortsätta vandra nära vattnet.
Det är först när man närmar sig Calvi och främlingslegionens övningsområden som det är helt avspärrat och man måste lämna stranden. Den sista sträckan får man antingen ta tåget eller gå utmed infartsvägen till Calvi. Efter Främlingslegionens förläggningar, Camp Raffalli, när man passerat över floden, går det bra att återvända till stranden.
20140430-231042.jpg
Medelhavet ligger på när det blåser upp. En del av krafterna kan man ana när man ser hur klipporna i vattenbrynet har slipats till vackra kostverk.
Det finns också fina badplatser att stanna vid och njuta. Just den på bilden nedan har en egen hållplats för tåget för den som bara vill göra en badutflykt.
20140430-231411.jpg

Detta är ett inlägg dag 62 i utmaningen #blogg100. Det handlar om erfarenheter av vandringar och resor på Korsika.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bara främlingslegionen stoppar vandringen utmed vattnet (#blogg100)

  1. barabrittiskt skriver:

    Åh, nu blev jag sugen. Fick en guidebook om Korsika i julklapp av dottern som tyckte det såg ut att vara min typ av natur. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s