Blomstertåget en resa i tid och rum (#blogg100)

Tågresor är ett alternativ på Korsika om man vill komma nära landskapet utan att vandra, men det är också ett sätt att ta sig till eller ifrån vissa vandringar.
Det finns två tåglinjer på ön och båda utgår från Bastia. Den ena linjen går till Calvi och den andra till huvudstaden Ajaccio. Det är den lilla staden Ponte Leccia som är järnvägsknutpunkten på Korsika. Där delar sig linjerna och många resenärer byter tåg där.
När man bor i Calvi eller I’lle Rousse så blir tåget också en badtåg som tar med resenärer till någon av alla badplatserna utmed sträckan. Då är det oftast gamla motorvagnar, rälsbussar, som kör den sträckan.
Det går också att göra en längre dagsutflykt. Själv har jag åkt från Calvi till Ajaccio, med byte just i Ponte Leccia. Då passerar man bland annat Corte, som tidigare varit huvudstad. Men tåget går också genom bergsområden med vacker natur och stora kastanjeskogar. Tåget passerar som högst strax över 900 meters höjd utanför Vizzavona.
Det är en mycket vacker resa. Själv har jag bara gjort den på hösten, men någon gång ska jag göra den turen på våren när Korsika står i blom. Då gör säkert tåget skäl för sitt namn; Blomstertåget.
Andra väljer den kortare resan Calvi-Bastia för att gå i affärer och shoppa. Eller så går man av redan i Corte för att uppleva historiens vingslag och kanske besöka det fina museet i Corte. I området finns också fina vandringar.

Detta är ett inlägg dag 61 i utmaningen #blogg100. Det handlar om erfarenheter av vandringar och resor på Korsika.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s