En båttur till Girolata ger nya vyer (#blogg100)

20140427-224422.jpg
Det finns mycket att se och uppleva på Korsika. Även den mest inbitne vandrare kan behöva lite avkoppling. Då kan en båttur vara ett alternativ.
Jag har ett par gånger åkt på utflykt från Calvi till Scandola, en marin del av det stora naturreservatet på Korsika. Det ligger på västkusten. I reserverat ingår det lilla samhället Girolata som enbart kan nås till fots eller från havet. Det har varit en fiskeby, men lever nu på turister som besöker det vackra området.
Men det är nyckfullt att göra båtutflykter. Ibland blåser det så kraftigt att båtarna inte kan gå ut eller än mindre lägga till i Girolata.
Första gången som jag var i Scandola så hade vi strålande väder och hann både äta mat och bada i Girolata. Men när jag gjorde en ny utflykt 2010 blåste det så att båten kunde inte åka hela vägen till Girolata och kunde inte heller smyga riktigt nära de branta klipporna vid strandlinjen.

20140428-234854.jpg
Oavsett om det blåser eller inte så är utflykten väl värd att göra. Det är dramatiska vyer när de branta, röda klipporna möter havet.

20140429-000200.jpg

Detta är ett inlägg dag 58 i utmaningen #blogg100. Det handlar om erfarenheter av vandringar på Korsika.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s