Revellatahalvön erbjuder vandring nära Calvi (#blogg100)

20140425-221923.jpg
En bit utanför Calvi på Korsikas västkust finns Revellatahalvön. Längst ut på halvön finns en fyrplats med utsikt över bukten.
I utkanten av Calvi ser det inte ut att vara speciellt långt ut till fyren, men det tar sin tid att genomföra vandringen dit.
Själv har jag gjort några olika vägval för att fullfölja turen. En gång gick vi först upp till Notre Dame de la Serra och fortsatte sedan körvägen från kapellet och ut till landsvägen och vidare över till Revellatahalvön. Ett annat alternativ är att följa landsvägen söder ut från Calvi, som på bilden ovan. En bit utanför samhället kan man välja att följa en led närmare kusten eller fortsätta landsvägen. Det är trevligare att gå utmed kusten, men det är lite svårare att hitta.

20140425-222730.jpg
Precis där Revellatahalvön börjar finns en badvik med sandbotten, strand och en liten servering. När man kommer dit är det frestande att stanna och nöja sig med promenaden till badplatsen. Det är en trevlig tur bara det och man kommer till en betydligt lugnare strand än den milslånga stranden i själva Calvibukten.

20140425-223209.jpg
Fortsätter man turen ut på halvön väntar en grusväg eller stigar en bit från vägen. Men alla leder de ut till spetsen på halvön och den vita fyren.
Det finns ingen möjlighet att komma in i själva fyren. Men platsen är väl värd ett besök ändå.

20140425-223741.jpg
Nedanför fyren finns också en oceanografisk forskningsstation. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att besöka den. Orken brukar ta slut när jag når själva fyren, att då gå nerför berget känns inte speciellt lockande.
Själva vandringen tur och retur Calvi tar cirka fyra timmar. Så avsätt hela dagen om du också vill njuta av bad och vackra utsikter. Det finns en enkel servering vid badplatsen om du inte vill bära med dig en egen matsäck.

Detta är ett inlägg dag 56 i utmaningen #blogg100. Det handlar om erfarenheter av vandringar på Korsika.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Revellatahalvön erbjuder vandring nära Calvi (#blogg100)

  1. Pingback: Åter till Korsika (#blogg100) | En vandrares tankar

  2. Pingback: Damen som vakar över Calvi (#blogg100) | En vandrares tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s