Bonifatuskogen kräver sina skor (#blogg100)

20140422-222234.jpg
En stor del av Korsika ingår i ett stort naturreservat. I det reservatet ingår också Bonifatuskogen eller La Forêt de Bonifatu som det står på kartorna och vägskyltarna. Området har fått sitt namn av den bergskedja som omger området, Cirque de Bonifatu, eller om det är bergen som fått namn av skogen.
Det är en kort bil- eller bussresa från Calvi eller Ile Rousse till området. Väl där finns det väl skyltade leder att följa och dessa är oftast lätta att ta sig fram på. Men det kan bli ganska stenigt bitvis och ett bra stöd för foten kan behövas.

20140422-222456.jpg

Första gången jag följde med på en utflykt till Bonifatu var vi förvarnade om att det behövdes bra skor, så vi gick till snabbköpet och köpte billiga träningsskor. De gick utmärkt att gå i en kortare tur, men har efter det fått vara arbetsskor när vi har målat eller tapetserat hemma. Men skorna kallas fortfarande Bonifatu-skorna i familjen.

Andra gången i Bonifatuskogen fick mina vandringskängor följa med, men det hade gått lika bra med vandringssandaler.
20140422-224902.jpg
Leden ”Boucle de Ficaghiola” når som högst upp till 743 meters höjd, men de omgivande topparna är betydligt högre. Båda mina vandringar har varit halvdagsturer, men Bonifatuskogen kan också vara startpunkt för en längre vandring tvärs över Korsika.
Trots att skogen erbjuder skugga över en stor del av leden så är det skönt att svalka fötterna i Figarella innan vi passerar bron över floden, eller snarare flodbädden. Några passar till och med på att bada i det iskalla vattnet innan det är dags att återvända till parkeringsplatsen och bussen hem till hotellet.
20140422-223050.jpg

Detta är ett inlägg dag 54 i utmaningen #blogg100. Det handlar om erfarenheter av vandringar på Korsika.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bonifatuskogen kräver sina skor (#blogg100)

  1. Pingback: Åter till Korsika (#blogg100) | En vandrares tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s