I mörkret förvandlas gatan (#blogg100)

Ikväll har jag varit på improvisationsteater på Andra Långgatan. Det var Improverket som presenterade sin ”Vem vinner valet?”. Som vanligt var det både överraskande och roligt. Nu efteråt har jag träningsverk i käkmusklerna, så det var många goda skratt.
Tidigare höll Improverket till på Tredje Långgatan och de hade också en kort sejour på Bellmansgatan innan de fick egna lokaler på Andra Långgatan.
Ikväll slogs jag av att Andra Långgatan verkligen ändrar karaktär efter tidpunkten på dygnet.
I maj förra året gjorde vi en fotopromenad (geekwalk) på de fyra långgatorna. Det var en vanlig söndag och fullt dagsljus. Ingen gata var den andra lik, men på Andra Långgatan registrerade vi sexklubbar och sexshopar vid sidan av små restauranger och caféer. Utanför en av klubbarna stod en konstnär, Benny Cruz, och gjorde en väggmålning med göteborgsmotiv. Vi hade ett långt samtal med honom om motiv, teknik och tillstånd. Jag har passerat det färdiga konstverket vid ett annat tillfälle och sett hur Håkan Hellström, spårvagnen och ungdomarna till slut kom att se ut. Idag hade väggen fått ett nytt mörkt motiv, men gatan hade samma blandade karaktär på vägen till teatern. Efter föreställningen hade gatan förvandlats och sjöd av liv runt småkrogar och serveringar. Men nu hade också den andra verksamheten öppnat och gatan kändes inte längre välkomnande under den korta promenaden till Järntorget. Det är märkligt hur bara några timmar kan göra att miljön förändras.
Nästa gång jag går på improvisationsteater tar jag nog en annan väg hem. För oavsett gatumiljön tänker jag komma tillbaka till Improverket och scenen 2lång.

Detta är ett inlägg dag 28 i utmaningen #blogg100.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s