Jag har varit i Harry Potter land – Skottland dag 3:1 (#blogg100)

20140320-203405.jpg
Jag tänkte börja ta tag i blogginläggen från förra sommarens vandring i Skottland. Jag hann ju bara med att skriva under de två första dagarna av vandringsresan. Sedan fylldes dagarna av ständiga upplevelser.
Dag 3 började med flera inslag från Harry Potter. På stationen i Fort Williams kunde vi se ångloket och vagnarna som varit med i flera Harry Potter-filmer. När vi sedan stannade vid Glennfinnan så kunde vi se den fantastiska järnvägsbron på bilden ovan, en bro som återkommer i samband med Harry Potters resor till och från Hogwarts. Den här gången fick vi tyvärr inte se tåget på bron. Men det gjorde jag när jag besökte Skottland 1999.
Tåget gör regelbundna turer mellan Fort Williams och Mallaig. Den resan skulle jag vilja göra och få uppleva det vackra skotska landskapet från ett tågfönster.
Om man vänder sig bort från bron och ser åt andra hållet så väntar en fantastisk vy över Loch Shiel med stranden där Bonnie Prince Charlie landsteg och mötte Mac Donalds 1745. Tillsammans med ytterligare några skotska klaner försökte jakobiterna åter få ätten Stuart på den skotska och engelska tronen. Upproret hade inledningsvis stora framgångar, men 1746 förlorade man slaget vid Culloden och Bonnie Prince Charlie tvingades flyger livet. Tack vare Flora MacDonald klarade han livhanken och kunde via Skye lämna Skottland och återvända till Frankrike.
1815 restes ett monument med Bonnie Prince Charlie på stranden av Loch Shiel till minne av händelserna.

20140320-214044.jpg

Detta är ett inlägg dag 20 i utmaningen #blogg100.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag har varit i Harry Potter land – Skottland dag 3:1 (#blogg100)

 1. AktivaDagar skriver:

  Härligt! Det är en såndår resa man skulle vilja göra!

  Gilla

  • acjgbg skriver:

   Ja, strövtågen har alltid varit bra. Just Skottlandsresan var otroligt vacker och dessutom hade vi strålande väder. Då är det ju härligt att vara ute hela dagarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s