Tips nr 8 för att orka (#blogg100)

Att man behöver bekväma och ingångna skor när man ska vandra brukar inte vara någon hemlighet. Men dessutom behöver skon vara så stadig att den också skyddar foton för en hel veckas påfrestningar.
Mina första vandringsår använde jag ett par väl ingångna walking shoes. De var ursköna att gå i… de första tre eller fyra dagarna. Ja även efter det var de bekväma, men fötterna fick stora blåsor i kanten av de stora ”trampdynorna” nedanför stortån. När det hade hänt ett par år i rad insåg jag att något måste göras för att minska belastningen på foten och undvika skavsår. Det var då jag fick tipset om yllestrumpor. Det tipset har jag gjort till mitt eget:
     8 Använd yllestrumpor året om!
Det handlar om att ha ylle direkt mot foten. Det minskar både friktionen och belastningen. Är det en tuff vandring så tar man på sig extra tjocka yllestrumpor eller två par utanpå varandra.
Sedan jag gick över till yllestrumpor så har jag inte haft ett enda skavsår på mina vandringsresor varken i de gamla skorna eller i de stabila vandringskängor som jag numera föredrar att använda. Jag har till och med skaffat låga yllesockar utan skaft att ha i vandringssandalerna.
Så yllestrumpor är det första jag packar ner även om vandringarna går i 30 graders värme. Jag går så att säga på i ullstrumporna.

Detta är ett inlägg dag 10 i utmaningen #blogg100.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s