Ta med regnkläder för sol och värme (Skottland dag 2)

20130719-230322.jpg
I morse vaknade jag till en strålande sol från en klarblå himmel i Fort Williams på Skottlands västkust. Inför resan till Skottland har det upprepats att regnkläder är nödvändiga. Här är alltid ombytligt väder med mycket inslag av regn. Men som sagt i morse sken solen och det fortsatte den att göra hela dagen i dalgången i området runt Ben Nevis, Storbrittaniens högsta berg (1343 m.ö.h.).
Regnkläderna var givetvis med i ryggsäcken som en försäkring om ett fortsatt vackert väder. Dessutom kom de till pass som sittunderlag, för det låg kvar hemma i Göteborg.

20130719-225947.jpg
När den slingrande vandringsleden började satt en stor varningsskylt om hur farligt det kunde vara, men vi klarade oss alla helskinnade både upp och tillbaka i dalen. Vår picnic intog vi i solen med utsikt över ett glittrande vattenfall. Runt 25 plusgrader var det denna sommardag i Skottland.
Efter vandringen hann vi också göra en tur till Caledonian Canal för att se på slussningen. Kanalen förbinder den välkända sjön Loch Ness med Nordsjön vid Inverness i öst och Atlanten utanför Fort Williams. Just slussarna vid Fort Williams hanterar en höjdskillnad på 15 meter. Konstruktionen är den samma som när kanalen byggdes i börjans av 1800-talet, även om den numera elektrifierats. En fläkt av 1800-talet kunde vi också känna när ångloket passerade järnvägsbron nedanför slussarna.

20130719-230517.jpg
Den här dagen var det så varmt i solen att båtarna fastnade mellan sista slussen och landsvägsbron på sin väg ut mot Atlanten. Bron gick inte att öppna för att plåtarna fastnat i värmen och man tvingades kyla dessa med vatten innan det skulle gå att öppna bron igen. Vi får se om de kommit loss eller ligger kvar när vi passerar bron imorgon igen.

20130719-230551.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Resor, Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s