Kamvandring på kraterkanten

Efter besöket i den botaniska trädgården körde bussen oss vidare till Pica de Bandama, en bergstopp med vacker utsikt över det vulkaniska landskapet. Men när andra turister åkte vidare så tog vi oss ner en bit från toppen, för en vandring utmed en utdöd vulkan.

20130425-182315.jpg
Här syns nästa hela fjärde dagens vandring på Gran Canaria i en enda bild. Det är Caldera Bandama, den största vulkaniska kratern på ön. Vi gick runt hela kratern högst uppe på kammen, en vandring på cirka tre kilometer. Det var en annorlunda kamvandring minst sagt.

20130425-182417.jpg
Sista biten av kamvandringen kändes lite osäker med det fina svarta gruset under fötterna i nedförsbacken. Själv var jag glad att ha med stavarna. De behövdes för jag skulle känna mig säker.
Efteråt tog vi oss ner en bit i själva kratern till en utkiksplats och dukade upp en välförtjänt lunch. Några tog sig också en tur ännu längre ner i kratern. Men själv tog jag det lugnt efter febern dagen innan.
Lägst ner i botten på kratern finns det odlingarna i den bördiga jorden. Men det är en strapatsrik tur för brukaren att ta sig upp ner för att bearbeta jorden.

20130425-182448.jpg

Detta är ett inlägg dag 93 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu handlar det om en vandringsresa på Gran Canaria i februari 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s