Mötet med Eric Sventenius

20130423-212311.jpg
Den fjärde dagen var det dags att lämna Las Palmas. Men innan vi helt lade staden bakom oss gjorde vi ett stopp vid den botaniska trädgården. Där väntade en rofylld promenad på välansade gångar kantade av vackra växter.
20130423-212331.jpg
I den här botaniska trädgården finns en av de mest kompletta samlingarna av växtligheten på Kanarieöarna. Dessutom finns arter från Azorerna, Madeira och Kap Verde.
20130423-212355.jpg
Mannen bakom den vackra botaniska trädgården är faktiskt svensk. Han hette ursprungligen Erik Svensson. Men efter att ha vistats i ett kloster och konverterat till katolicism blev han Eric Sventenius eller Enrique som det står på minnestavlan i den botaniska trägården. Han var verksam som botanist i Spanien från mitten av 30-talet och under spanska inbördeskriget. Han ägnade 20 år av sitt liv till att samla in växter på Kanarieöarna och anlägga trädgården på Gran Canaria. Men en dag 1973 blev han påkörd av bil på väg mellan arbetet och bostaden och dog.
När man besöker Jardín Botanico Viera y Clavijo kan man sätta sig på en bänk i parken, bredvid den store botanisten. Där sitter han som staty och påminner om sitt arbete.
20130423-212525.jpg

Detta är ett inlägg dag 92 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu handlar det om en vandringsresa på Gran Canaria i februari 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s