På småvägar till marknaden i Teror

20130421-170010.jpg
Den första vandringen på Gran Canaria började uppe i bergen ovanför Las Palmas. (Dag 2 i programmet.) Vi började i La Laguna och hade som mål att gå till staden Teror, vilket skulle vara fem kilometer.
När vi lämnade bussen i La Laguna möttes vi av grönska och härliga grusvägar. På bilden ovan ser man i bakgrunden berget vi ska ta oss över för att sedan gå 400 meter ner till Teror. I förgrunden syns en kapplöpningsbana och rekreationsområde runt en gammal vattenfylld krater.

20130421-170049.jpg
Den gamla kratern var som en sjö mitt i området. Vid sidan av den fanns grillplatser och lekplatser. Ett perfekt utflyktsmål för barnfamiljer.

20130421-170136.jpg
Någon kilometer bort var det dags för oss att lämna bilvägen och ta ut stegen på en vanlig vandringsled. Det var en ganska brant stigning till att börja med, som de flesta av oss klarade galant. Men för de som aldrig gjort en vandringsresa tidigare så var det tungt upp för backen.

20130421-170202.jpg
En bit upp i backen fick vi chans att rasta och rikta blicken mot Teneriffa. Det var första gången den här veckan som vi skymtade toppen av vulkanen Teide.

20130421-170230.jpg
Väl uppe på toppen så kunde vi istället se Las Palmas långt där nere vid havet.

20130421-170303.jpg
Har man gått upp för en höjd så väntar alltid en nedförsbacke på andra sidan kullen. Den här vägen ner var både brant och hal. Jag fick till slut ta till två stavar för att kunna ta mig neråt. Trots branten så stannade jag och fotograferade mossan som vajade i träden. Jag har sett ”spanish moss” i Florida flera gånger, där den den vajat spöklikt i höga ekar. Här var den mer vindpinad och stod rätt ut från träden.
Målet för dagens vandring var staden Teror, där de har marknad varje söndag. Gatorna var kantade av försäljare. Men eftersom vi var hungriga och behövde lunch så hade vi inte så mycket tid att titta på försäljarnas varor innan det var dags att återsamlas vid det stora trädet utanför kyrkan. Men vi kunde glädja oss åt en bra start på veckans vandringar.

20130421-170329.jpg

Detta är ett inlägg dag 89 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu handlar det om en vandringsresa på Gran Canaria i februari 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor, Vandring och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s