Det händer bara på WebCoast (och andra knytkonferenser)

Annars när man är på konferens så är programmet spikat långt i förväg. På en unconference, knytkonferens, så avslöjas inte innehållet förrän griden (schemat) öppnar och alla intresserade sätter upp sina sessions (programpunkter). Men egentligen är inte programmet klart förrän sista sessionen är genomförd. För det kommer ofta till nya punkter. Det kan vara några som vill fortsätta diskussionen efter en session och gör en ny programpunkt. Det kan också vara några som börjar en diskussion i minglet och inser att de har något på gång.
Det var det senare som hände när Per Olof Arnäs (Dr_Po) och Johan Lange satte ihop sin session; Oh Shit! Hur hamnade vi här? Och hur ska vi tas härifrån?
De både hade börjat prata efter middagen och då jämfört sina observationer av omvärlden, eller spaningar som en del föredrar att säga. Efter en del diskussion om hur man skapar en bättre värld bestämde de sig för att sätta ihop en session. Själv läste jag om diskussionen på Facebook och bestämde mig för att detta fick bli årets sista session för min del.
De presenterade övergripande några globala trender:
– Klimatförändring och hållbarhetsfokus
– Befolkningsökning och urbanisering
– Energibrist och effektivitetsfokus
Vill du själv höra och se sessionen så finns den inspelad.

20130418-232832.jpg
Det här är ett av många exempel på hur innehållet i en unconference kan förändras medan den pågår och hur detta skapar ett energiflöde och mervärde för deltagarna. Har du blivit nyfiken på knytkonferens? Då kan du redan nu boka in 14-16 mars 2013 för då är det dags för WebCoast igen. Innan dess finns till exempel SSWC som ordnas på Tjärö i Blekinge den 15-18 augusti 2013.

Detta är ett inlägg dag 87 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Fast just nu försöker jag sammanfatta intrycken från årets WebCoast, en knytkonferens som odnades för tredje gången i Göteborg i mars 2013.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Kommunikation och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s