Livsfilosofi och bloggande

En av dem som antagit utmaningen #blogg100 är Michael Sillion (@LordSillion). Det var en av hans utgångspunkter för att göra en session på WebCoast under rubriken ”Blir du en bättre människa av att blogga”.
Men det handlade inte bara om att blogga utan minst lika mycket om livsfilosofi och insatser för att må bra. Vi som var med fick själva fundera och tänka till. En röd tråd i Michaels tankar var en positiv inställning i kombination med närvaro och eftertanke enligt minfullness.
Skriv ner tre saker du är tacksam över varje kväll, var ett av Michaels exempel precis som uppmaningen att föra journal, till exempel blogga. För att öva fick vi till exempel alla skriva ner de tre bästa sakerna med WebCoast. På min lista stod det; möten, människorna och sessions. Men jag fyllde snabbt på med raster och samtal samt massor av positiv energi!
Vill du själv uppleva Lord Sillions session så finns den inspelad på bambuser. Michael skriver själv om sina tankar på bloggen The Spring is my Love och berättar om sin egen resa mot ett mer positivt liv.

Detta är ett inlägg dag 85 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Fast just nu försöker jag sammanfatta intrycken från årets WebCoast, en knytkonferens som odnades för tredje gången i Göteborg i mars 2013.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Kommunikation och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s