Dyslexi och Internet

Hur klarar sig en dyslektiker i våra nya sociala medier? Helena Taubner (Heltunik) inledde söndagens sessionspass på Webcoast med att berätta om några intervjuer hon gjort för en uppsats.
Vi kan tycka att vi är öppna och toleranta på Internet, men i vissa sammanhang måste man stava rätt. Vi kan acceptera en felstavning i ett inlägg på mikrobloggen Twitter, men en hashtag måste vara rätt stavad för att man ska kunna följa flödet. Finns det utrymme för eftertanke så fungerar det, men är det snabba replikskiften så fungerar det sämre för den som har läs- och skrivsvårigheter.
En av Helenas intevjupersoner spelar till exempel gärna wordfeud och vinner oftast över sin fru. Men i det spelet så är det ju ingen som vet hur lång tid han lägger på ett ord och ordet måste vara rätt för att draget ska registreras. Då fungerar det, men har man till exempel en företagschat blir det svårare på grund av snabba replikskiften. Vill man veta mer om hur Internet fungerar för en dyslektiker kan man se Helenas bambusersändnig av sessionen.
Däremot är kommunikation med bilder enklare och många dyslektiker väljer hellre plattformar som Instagram och Pintrest för sina kontakter i sociala media.

Detta är ett inlägg dag 84 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Fast just nu försöker jag sammanfatta intrycken från årets WebCoast, en knytkonferens som odnades för tredje gången i Göteborg i mars 2013.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Kommunikation och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s