Fler intryck från WebCoast

Jag fick lära mig om Jamals kompisar på årets WebCoast. Christina Löfving, IT-mamman, hade satt rubriken ”En dromedar och ett gäng ettor” på sin session där hon berättade om hur hon och eleverna i hennes etta arbetar med en egen webbplats. Det gör dom inom ramen för Webbstjärnan.
Elevernas sida är ett ställe för barn och av barn. De har själva bestämt att de ska göra TV och de har också gjort ett eget spel. Själva sessionen spelades in. Trots att klassen arbetar mycket med sin webbplats så får Christina ändå in alla moment från läroplanen.
Christian Dahlqvist, Sundhult, och Per Olof Arnäs, Dr_PO, hade slagit ihop sina 20-minuters sessioner till en lägre session om presentationer och bilder. Material från sessionerna finns att nå via Sundhults blogg.
Först ut var Sundhult med konkreta och tips för den som ska hålla presentationer. Han påminde om att presentationen är till för den som lyssnar och är inte minnesanteckningar för den om talar: – Om inte du kan komma ihåg din presentation hur ska åhöraren då göra det, var hans konkreta slutsats.
Dr_PO följde upp med en uppmaning att våga vägra punktlistor. Satsa mer på bilder. Han hade gott om tips om hur man hittar bra bilder till sina presentationer eller bloggar. Det finns gott om bilder med licensen Creative commons att hitta via nätet. Per Olof har själv bloggat om en del av tipsen. Nu har han börjat använda appen Haikudeck för att både göra presentationer och hitta bilder. Den hjälper också till ange rätt attribution för bilderna.
Jag avslutade lördagens sessioner med att lyssna på Johan Lange och höra hur hans LUCK-koncept utvecklas. Även den sessionen finns inspelad. Det var en påminnelse om hur viktigt det är att förstå hur hjärnan fungerar när man vill lycka med ett utvecklingsarbete.

Detta är ett inlägg dag 81 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Fast just nu försöker jag sammanfatta intrycken från årets WebCoast, en knytkonferens som odnades för tredje gången i Göteborg i mars 2013.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Kommunikation och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s