När tåget kom till Mölle

20130408-215122.jpg
Numera går det inga tåg till Mölle, men stationshuset står kvar i samhället. Där kan man läsa att det är 37 km till Åstorp och 39 km till Hälsingborg. Nu tror jag inte hela texten är original. Järnvägen sträckte sig egentligen de tio kilometrarna mellan Mölle och Höganäs. Från Höganäs fanns det anslutning till Åstorp. Tittar man på gamla bilder av stationshuset kan man se att ortnamnet skrivs som dagens text. Däremot saknas avstånden. Det känns därför som ett mer modernt påfund att komplettera stationsnamnet med dessa avstånd. Jag undrar varför? Det brukar stå avstånd på stationshus, men också höjd över havet.
Oavsett vilket hade järnvägen stor betydelse för den lilla badorten. Den byggdes just för att underlätta för turisterna.
Själv passerade jag stationshuset i början av april i samband med ett besök på en konstutställning i annexet. Efter besöket på utställningen betraktar jag stationshuset och funderar över hur det var när tåget kom till Mölle 1910. Efteråt läser jag att det periodvis till och med fanns direktvagnar från Berlin till Mölle.
Men även om tågen slutat gå så fortsätter badgästerna att komma till ”Mölle by The Sea”. Just nu byggs det för fullt på sluttningen runt de gamla badhotellen. Fler ska få titta på utsikten över Öresund.

20130408-222459.jpg

Detta är ett inlägg dag 76 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Men passar också på att skriva ner en del andra tankar.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s