Hur ser det egentligen ut?

20130407-204709.jpg
Jag har åkt färjan mellan Helsingborg och Helsingör åtskilliga gånger. Varje gång vi närmat oss Helsingör har jag tittat mot Kronborgs slott och funderat vad som rymmer sig bakom vallgravarna och slottsväggarna. Men oftast har det bara varit en snabb transport där jag lämnat Helsingör så fort bilen eller bussen kört iland på den danska sidan.
I lördags var en annan dag. För första gången lämnade jag färjan i Helsingör till fots och dagen var ett blankt ark utan planer. Vi skull bara ströva runt och låta dagen själv bestämma vad som skulle stå på programmet.
Det blev en stunds tvekan på kajen om vi skulle gå upp i centrum eller fortsätta till Kronborgs slott, men det visade sig snart att av oss nio som var med hade åtta aldrig besökt Kronborg och alla nio ville dit.
Det visade sig bli en något längre promenad än väntat eftersom där pågår stora arbeten runt den gamla torrdockan i varvsområdet. Här ska det bli ett sjöfartsmuseum. Samtidigt pågår också renovering av fasaden på Kronborgs slott. Men tack vare anvisningar från några byggnadsarbetare tog vi oss runt alla avspärrningar och fram till slottet, som numera finns på världsarvslistan.
Det tog ett par timmar att gå igenom slottet och alla dess fina utställningar. Vi hann också ta oss ner i gångarna under slott och se en del av försvarsanläggningen från insidan. Men det var väl värt tiden.
Själv tänker jag komma tillbaka när arbetena är klara i och kring den gamla torrdockan. Det verkar bli ett spännande bygge. Under tiden får Han, statyn i blänkande stål, hålla ett öga på byggnadsarbetena.

20130407-212442.jpg

Detta är ett inlägg dag 75 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Men passar också på att skriva ner en del andra tankar.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s