Ladan som hänger i luften

20130404-192717.jpg
Det här är ett annat av mina fotoprojekt; en ladugård som numera svävar i luften.
Bilden ovan är minst fem år gammal och då fanns det fortfarande en stenfot som såg ut att bära upp byggnaden. Men om sanningen ska fram så är det egentligen ett mellanrum mellan den sista stenen och den första stocken?

20130404-193112.jpg
Själva byggnaden rymmer ladugård, hölada, vedbod och utedass. Det senare ligger faktiskt närmast kameran och är den del av byggnaden som saknar stöd i förhållande till marken. Men det är länge sedan några kor passerade in i ladugården och sedan dess får ladugården och resten av byggnaden förfalla. Huset har så att säga gjort sitt.
Men det är något konstigt med gamla timrad byggnader. De hänger med mycket längre än man kan tro så länge taket ligger kvar. Det står där i ur och skur och påminner om en annan tid.
På bilden nedan kan ni se hur det såg ut i somras. Hörnpelaren har rasat men huset står kvar. Får se om nästa del av grunden har börjat rasa efter vinterns och snöns tryck. Eller om allting ser ut som det alltid har gjort.

20130404-193924.jpg

Detta är ett inlägg dag 72 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Men passar också på att skriva ner en del andra tankar.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100 och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s