Snart är bron ett minne blott

20130401-205249.jpg
Det här är ett av mina fotoprojekt, en bro som sakta förfaller. För 50 år sedan var det träbro. Sedan rustades den upp med gjutna brofästen och bärande balkar i järn. Jag minns inte riktigt när, men det är också länge sedan. Jag vet att den var i bruk för 30 år sedan. Men sedan var det dags att bredda vägen och den gamla bron ersattes med en vägtrumma och själva vägen fick en delvis ny dragning. Eftersom den gamla bron inte behövdes längre fick den förfalla. Det har gått långsamt, men nu har den snart ingen vägbana kvar. Själv började jag fotografera bron för några år sedan för att följa tidens tand. Snart är det bara brofästena och de bärande balkarna kvar. Den nya vägsträckan har till och med hunnit få en ny vägtrumma för att hantera de höga vattenflödena. Samma vattenflöden som sedan rinner under resterna av den gamla bron.

Detta är ett inlägg dag 69 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Men just nu har jag tagit paus från resorna och fokuserar istället vandringar i Göteborg och på andra platser i landet.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100 och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s