Fibonaccis talserie i Göteborg

20130327-202805.jpg
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 …
Fibonaccis talserie återfinns i böcker och konst, men också i naturens upprepningar i spiralformationer som snäckor och kottar. Ursprungligen gjordes serien för att beskriva tillväxten av kaniner.
Vi pratade säkert om talserien när jag gick på gymnasiet. Men det har jag glömt. När jag läste Dan Browns roman da Vinci koden för åtta år sedan så fanns talserien där. Strax efter var den aktuell i en utställning på Konstmuseet i Göteborg.
I höstas gjorde vi en Geekwalk i Göteborg för att titta på statyer och annan offentlig konst i centrum. Då dök talserien upp igen på en husvägg på Magasinsgatan. Vi stannade en stund inför siffrorna som smyckade väggen. Ja tänk vad man kan få se om man lyfter blicken.

Detta är ett inlägg dag 64 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Men just nu har jag tagit paus från resorna och fokuserar istället vandringar i Göteborg och på andra platser i landet.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Konst och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s