Det blir aldrig riktigt mörkt

20130324-161651.jpg Det finns många grupper som gör gemensamma stadsvandringar i Göteborg. En av dem heter Geekwalk och utgår från att titta på kända och okända miljöer i Göteborg och oftast genom kameralinsen. Det vill säga att någon tänker ut ett tema och bestämmer var vi samlas. Sedan promenerar vi, pratar och flera fotograferar. Kamerorna är av alla de slag, mobiler, kompaktkameror, sytemkameror och ibland någon gammal nostalgisk utrustning. Men man måste inte ha en kamera för att följa med. En tradition för Geekwalk är att uppleva Earth hour tillsammans. Vi brukar gå från Brunsparken till Götaplatsen för att där tillsammans se hur staden blir allt mörkare. Men riktigt mörkt blir det aldrig. Varje år står vi till exempel och retar oss på Pressbyrån och fotoaffären längst upp på Aveny som aldrig släcker under Earth hour. I år hade de fått sällskap av byggskyltarna vid stadsbiblioteket som lyste som en fackla i mörkret. Det är intressant att se hur mycket som är ljussatt en mörk kväll i Göteborg. Titta till exempel på bänkarna runt Poseidon och trappräckena på Götaplatsen för att inte tala m Stadsteaterns fasad. 20130324-161755.jpg
20130324-162005.jpg 20130324-162041.jpg

Här kan man se hur Poseidon byter karaktär från ljussättning till enbart månbelyst under Earth hour. Jag tog ytterligare en bild på Poseidon som jag laddat upp i Fotosöndag på Flickr under temat ”Omaka par”

 

 

 

 

 

Är du intresserad av att följa med på en Geekwalk så kan du gå med i Geekwalks facebookgrupp

 

 

Detta är ett inlägg dag 61 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Men just nu har jag tagit paus från resorna och fokuserar istället vandringar i Göteborg och på andra platser i landet.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Vandring och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det blir aldrig riktigt mörkt

  1. Pingback: GeekWalk » Nr 19. Earth Hour 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s