När datorerna inte ville (Kenya dag 14:1)

Det var en varm och solig förmiddag när vi kom till flygplatsen i Mombasa inför hemresan. Framför oss väntade incheckning, ett antal säkerhetskontroller och massor av rutiner och avprickningar i långa listor. Det var mycket som skulle kontrolleras innan någon fick lämna landet.
Det var ett stort charterplan jag åkte med så det var många busslaster som skulle köa för avresan. Så avresehallen framför incheckningsdiskarna fylldes snabbt av människor som bara ville komma framåt.
Vad händer då? Jo helt plötsligt slutar personalen att checka in några passagerare och köerna stod still. Ingen berättar något, men till slut börjar ryktet höras ner i kön. Samtliga datorer har lagt av. Utan datorerna fungerar inte incheckningen. Utan incheckning kan inte kön röra sig framåt. Där stod vi eller satt på resväskorna i över en timma utan att något hände. Tänk om man kunde ringt IT-support och fått hjälp som man kan göra på jobbet.
Men till slut efter närmare två timmar kom systemet igång och köerna började röra sig. Det blev inte mycket tid kvar till taxfree och souvenirer. Själv la jag mina sista kenyanska pengar på vatten. Det behövdes både efter den varma kön och inför flygresan.

Detta är ett inlägg dag 59 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s