Fort Jesus och nybyggen (Kenya dag 13:6)

20130319-213844.jpg
På 1500-talet härjade portugiserna i kustområdet runt Mombasa i Kenya. De lät också uppföra Fort Jesus 1593 för att skydda den koloni de lyckats erövra. Numera ingår fortet, och de gamla stadsdelarna i kvarteren runt fortet, i de flesta rundturer i Mombasa.
Själva fortet erbjuder en vacker utsikt mot inloppet och det går lätt fantisera om hur det såg ut på den tiden som fortet var en del av Mombasas försvar.
På andra sidan sundet ser vi hur de nya turistområdena växer fram. Där var förut en öde ö. Men nu byggs där hotell och andelslägenheter. De vackra stränderna lockar köpare till de nybyggda husen. Det går att ana att en ny form av kolonisation har tagit sin början.

20130319-213916.jpg

Detta är ett inlägg dag 56 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s