Hur mycket kan en färja rymma (Kenya dag 13:1)

20130313-214143.jpg
Hur många människor kan rymmas på en färja? Den frågan var berättigad när vi åkte från sydkusten till Mombasa. För att komma in till Mombasa måste man nämligen åka med Likoni Ferry över det som kallas Kilindini harbour.
Det är långa köer av både fordon och människor vid färjeläget. Det får bara plats ett visst antal fordon på färjans däck, men det verkar få plats hur mycket människor som helst.
I Kenya råder en hel del fotoförbud. Bland annat får man inte fotografera vid färjelägena. Inte eller får man ta bilder på uniformerade som polis och militär.
Men när vi väl är i Mombasa åker vi upp på en höjd med utsikt över färjeläget och där är det ok att fotografera. Där ser man också den strida ström av resenärer som lämnar färjan. Fordonen kör ganska snabbt iland över rampen, men det tar lång tid innan alla passagerare har promenerat av båten.

20130313-214219.jpg

Detta är ett inlägg dag 51 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s