Det vita trädet (Kenya dag 7:4)

20130303-014949.jpg
Det blev en relativt stillsam sista gamedrive på safariveckan i Kenya. Vi hade hoppats att få se lejon en gång till, men de lyste med sin frånvaro. Istället hann vi se andra scenerier och begrunda det afrikanska landskapet. Bland annat tog vi en extra titt på de vackra vita träden som stod där som skelett. Någon av mina medresenärer funderade om det inte finns en bok som heter ”Det vita trädet”. Jag har inte lyckats hitta titeln, en minns ändå de speciella silhuetterna.
På bilden ovan syns också en termitstack. Dessa röda pyramider fanns överallt. På håll såg det ut som gigantiska myrstackar fulla med hål. Men termiterna är inte några myror och deras bon är byggda av jord och lera. Termiterna lever under jord och odlar svamp får vi också lära oss.

20130303-021111.jpg

Detta är ett inlägg dag 41 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s