Vaktavlösning vid vattenhålet (Kenya dag 7:3)

20130228-230659.jpg
Det närmade sig den sista gamedriven på safariveckan i Kenya 2011. Hela gruppen var samlad för en sista genomgång innan vi skulle åka ut på savannen i Tsavo East. Då ser vi hur ett mörkt moln närmar sig på marken ute på savann. Det tar en stund innan vi inser att det är en stor buffelhjord som har tagit sikte på vattenhålet nedanför lodgen.
Den stora hjorden ser en stund ut som den bara ska passera, men den gör halt för att njuta av vattnets svalka och beta det gröna gräset i omgivningarna. Det brukar vara elefanterna som bestämmer runt vattenhålet, men den här dagen drar de sig snabbt tillbaka för att göra plats åt bufflarna.
Vi tar oss snabbt ner för trapporna och in i gången som leder till utkiksplatsen för att följa skådespelet från nära håll. Ännu ett minne att lagra från en fantastisk safari.

20130228-231839.jpg

Detta är ett inlägg dag 38 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s