När juldags morgon glimmar… (Kenya dag 5:1)

20130219-005236.jpg
Juldagen 2011 var det tidig start. Vi lämnade lodgen redan innan solen gått upp och långt före frukost. Det var först när bilarna rullade in i nationalparken Amboseli som solen sakta började krypa över horisonten. Himlen färgades orange av soluppgången och ”Juldags morgon glimmar” fick en helt ny betydelse där vi hade stannat på savannen.

20130219-005320.jpg
Ganska snart får vi syn på två hyenor på några stenhällar och strax sticker deras unge upp sitt huvud ur grytet. Snart kommer valpen upp för att stilla sin hunger. Tiken ligger med valpen i famnen medan fadern håller vakt. Efter måltiden sitter mor och barn och iakttar oss en stund.

20130220-000023.jpg
Vi fortsätter och kör genom nationalparken. Helt plötsligt ser jag ytterligare en mor med barn vid vägkanten, en apa och hennes unge. Vår chaufför har andra djur i tankarna, så jag hinner bara ta en enda exponering när vi passerar. Ibland är det det enda som behövs för att få just den bilden som gör att man minns ögonblicket med den lilla ungen som tittar fram.

20130220-000324.jpg
Jag tar med en mamma-barnbild till från denna juldag. Det är vildsvinen som oroligt flyr undan på skogsstigen. Eftersom det är fara å färde så springer de med svansen rätt upp i luften för att ungarna lätt ska kunna följa mammans väg när de tillsammans försvinner ut i högt gräs.
Det blev flera bilder av moderns omsorg om sitt barn denna juldagsmorgon. Ett passande tema just den dagen.

Detta är ett inlägg dag 29 i utmaningen #blogg100. Jag har antagit utmaningen för skriva klart inlägg från ett antal olika resor de senaste åren. Just nu skriver jag om en resa till Kenya jul och nyår 2011.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i #Blogg100, Resor och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s