Leoparden går igen (Kenya dag 3:2)

20120110-222725.jpg

Det var meningen att vi skulle få se noshörning på eftermiddagen. Men även om det är stora djur så är de oerhört skygga och lyste därför med sin frånvaro.
I Tsavo West finns ett noshörningsreservat. Det startade 1986 med tre svarta noshörningar och 3000 kvadratmeter land. Idag är området 90000 kvadratmeter och där finns cirka 500 svarta noshörningar. Det finns ytterligare tre liknande reservat i Kenya. Nu har man även börjat i Sydafrika för att rädda den vita noshörningen.
Men trots att stammen har ökat är hotet mot noshörningen stort och tjuvjakten omfattande. I Tsavo West håller man vakt vid vattenhålet vid varje fullmåne för att försvåra för tjuvjägarna.
Medan vi körde runt i noshörningsreservatet så såg vi massor zebror och andra djur. Den absolut största överraskningen var när en leopard kom gående på vägen mot bilen och passerade precis nedanför oss. Den var av allt att döma utsvulten och utmattad. Men trots detta var det spännande att ytterligare en gång få se detta kattdjur och dessutom så oerhört nära.

20120110-223124.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s