Lejon på vägen (Kenya dag 3:1)

20120110-221856.jpg

I morse, dan före julafton, var det väckning före klockan sex och redan vid halvsju rullade safaribilarna ut från lodgen. Kilaguni Serena är den första vildmarkslodgen som byggdes i en av Kenyas nationalparker. Själva nationalparken Tsavo med Tsavo West och Tsavo East är Kenyas största nationalpark med över 20000 kvadratkilometer, en yta som motsvarar Israel. Bara Tsavo West motsvarar halva Danmark, fast det är mycket mer kuperat. Så det handlar om stora avstånd.
Vi börjar dagen med speja över lavabergen och gräsområdena nedanför dem. Vi ser lite antiloper och en hel del fåglar. I ett träd sitter en örn och tittar på oss.
Precis som dagen innan kommer det ivriga röster över kommunikationsradion och vår chaufför Salim trampar gaspedalen i botten. Det är lejon på gång. Vi hinner inte stanna för några av djuren som skymtar vid sidan av vägen.
Men när vi kommer fram till gläntan där lejonen setts så är de försvunna. Vi följer vägen sakta framåt och så helt plötsligt dyker den första lejonhonan upp i gräset till vänster om bilen och vi skymtar ryggarna på några ungar. De rör sig framåt utmed vägen och så ser vi dem alla: två honor och totalt fem ungar som till slut lämnar vägrenen och tar sig över på höger sida av vägen. De största, och kanske modigaste ungarna, följer snabbt efter honorna medan de minsta tvekar länge innan de passerar vägkanten.
Efter denna makalösa naturupplevelse åker vi i sakta mak genom landskapet för att slutligen stanna vid en klippa på savannen. Här väntar dukade bord och iskall ”champagne”, ett värdigt sätt att fira åsynen av de vilda lejonen. Här finns både kall och varm mat och den som så önskar kan få en nystekt omelett. Massor av färsk frukt finns också.
En härlig start på dagen. I eftermiddag hoppas vi få se noshörningar.

20120110-222306.jpg

20120110-222319.jpg

20120110-222333.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s