Leoparden blev dagens höjdpunkt (Kenya dag 2:2)

20120110-221326.jpg
På vägen från Taita Hills till Tsavo West var det relativt mulet och vi såg väldigt lite djur. Några stycken av de minsta gasellerna Dik Dik hoppade över vägen. Men det var inte så mycket mer.
Efter lunch och middagsvila bar det ut på safarivägarna i detta vulkanlandskap. Här och där är jorden svart av lava och runt om syns nästan pyramidformade toppar som bildats för 300 år sedan – det är världens yngsta berg.
De första djuren den här eftermiddagen är en flock apor. Här och där strosar några giraffer. Men annars är det ganska lugnt på djurfronten.
Under eftermiddagen besökte vi Mzima springs där vi kan sikta både flodhäst och krokodil. Flodhästen är bara ett par ögon och en nos som syns över vattenytan en kort stund. Krokodilen påminner mer om en stock när den flyter fram i vattnet.
På återvägen kör vi långsamt och spanar efter djur, men helt plötsligt får chauffören ett meddelande i sin kommunikationsradio och trampar sedan gasen i botten. Medan bilen forsar fram på den röda vägen hinner jag uppfatta ett vårtsvin vid sidan vägen, men nu är det inga djurstopp. Något annat väntar några kilometer bort.
Väl framme vid de andra bilarna får vi se den skyggaste av the big five; en leopard. Den ligger helt stilla på en gren i ett träd vid sidan av vägen. Ibland tittar den lojt in i kameran, men mest är den stilla. Det är först efter en kvart som den sätter sig upp och spanar ut över landskapet. Det var en magnifik avslutning på dag två i Kenya. Imorgon väntar tidig start och frukost på savannen. Ska vi få se några lejon tro?

20120110-221543.jpg

20120110-221612.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s