Dromedarer på vägen och röda elefanter på savannen (Kenya dag 1:3)

20120110-215737.jpg
De första "exotiska" djuren som jag siktar från bilfönstret är en skock kameler eller snarare dromedarer som rusar omkring på en nybyggd vägbana som väntar på asfalt.
Men bara en halvtimme senare kommer den första sensation, en stor flock med rödbruna elefanter. Det finns inte en tillstymmelse till grått på dem för hela flocken har lyckats färga sina kroppar med den röda jorden i området.
Men det här var bara början. När vi ger oss ut med safaribilen vid 18-tiden har det samlats 100-tals med elefanter vid vattenhålen utanför Saltlick lodge i viltreservatet Taita Hills där vi bor första natten. Ännu fler afrikanska bufflar är på väg nerför sluttningar.
När vi kör ut i reservatet får vi snabbt syn på en annan elefantflock. Glädjande är att i alla flockarna är det gott om unga elefanter, dvs att tillväxten är god.
Bara några 100 meter längre fram är det dags för nästa stopp. Ett tiotal giraffer betar på träden i det sista solljuset. Även här är två glada unga giraffer med på savannen.
På väg mot kvällens middag ser vi också både stora antiloper och små gaseller.
Det här bådar gott för den kommande veckan.
20120110-215705.jpg

20120110-215754.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s